Top Social

Τρόποι πρόσληψης πρωτεΐνης

Τρόποι πρόσληψης πρωτεΐνης

Κάνοντας σωστές επιλογές μπορείτε να προσλάβετε πρωτεΐνη για ενέργεια και βελτίωση της υγείας σας.

Η πρωτεΐνη είναι σε πολλά από τα τρόφιμα που τρώμε κάθε μέρα. Τη βρίσκουμε σε μια μπριζόλα στη σχάρα, σε μια ενεργειακή μπάρα, ή σε ένα ρόφημα πρωτεΐνης. Εκτός όμως απο τη ποσότητα θα πρέπει να φροντίζετε και για την ποιότητα της πρωτεΐνης που προσλαμβάνετε.

Οι περισσότερες ζωικές πηγές πρωτεΐνης, όπως το κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά, παρέχουν όλα τα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα σας.  Φυτικής προέλευσης πηγές πρωτεϊνών, όπως τα δημητριακά, τα φασόλια, τα λαχανικά και τα καρύδια συχνά στερούνται ένα ή περισσότερα από τα απαραίτητα αμινοξέα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρώμε μόνο ζωικά προϊόντα. Μια ποικιλία φυτικής προέλευσης πρωτεϊνών κάθε μέρα μπορεί να εξασφαλίσει ότι το σώμα σας παίρνει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα.

 

Πηγές πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας

 

Ψάρι. 

Τα περισσότερα ψάρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και χαμηλά σε κορεσμένα λίπη. Ψάρια όπως ο σολομός, η πέστροφα, οι σαρδέλες, ο γαύρος και η ρέγκα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Οι ειδικοί συνιστούν να τρώτε ψάρια τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

 

Κοτόπουλο.

Αφαιρέστε την πέτσα από το κοτόπουλο και τη γαλοπούλα και θα μειώσετε σημαντικά το κορεσμένο λίπος. 

Είναι προτιμότερο να επιλέγετε βιολογικά ή ελεύθερης βοσκής.

 

Γαλακτοκομικά.

Προϊόντα όπως το τυρί, το γάλα, το γιαούρτι σας προσφέρουν πρωτεΐνη. 

Καταναλώστε  γιαούρτι και γάλα , χαμηλών λιπαρών και παραλείψτε επεξεργασμένο τυρί που συχνά περιέχει μη-γαλακτοκομικά συστατικά. 

 

Όσπρια. 

Τα φασόλια και τα μπιζέλια περιέχουν πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Προσθέστε τα σε σαλάτες ή μαγειρέψτε τα σε μορφή σούπας. 

 

Ξηροί καρποί.

Είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών,  πλούσιοι σε φυτικές ίνες και "καλά" λίπη. Προσθέστε στις σαλάτες, απλώς φροντίστε να είναι ανάλατοι.

e-max.it: your social media marketing partner

chitika artcles 550x250

Chit Home 728x90 b