Αθλητισμός
30, Μάι 2022

Πώς θα βρεις το σωστό γυμναστήριο

Η εύρεση του καλύτερου γυμναστηρίου είναι απαιτητική. Επενδύεις χρόνο, χρήματα και θέλεις να επιτύχεις κάποιους στόχους, γι’ αυτό καλό είναι να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές ώστε να επιλέξεις το σωστό για τα δικά σου δεδομένα γυμναστήριο.

  1. Τοποθεσία

Βρες ένα γυμναστήριο κοντά σου, κοντά στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας σου, για να μπορείς να πηγαίνεις εύκολα. Η βολική τοποθεσία είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα για ένα γυμναστήριο. Σκέψου μόνο πως οι περισσότεροι άνθρωποι, παρά τις καλύτερες προθέσεις τους, δεν θα επισκεφθούν το top γυμναστήριο που όμως απαιτεί οδήγηση και εύρεση parking ή χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς για να φτάσουν ως εκεί. Αναζήτησε λοιπόν ένα γυμναστήριο που θα «βολέψει» το πρόγραμμά σου, διότι μόνο έτσι θα πηγαίνεις!

  1. Συστάσεις

Είτε πρόκειται για φίλους και συγγενείς που έχουν χρησιμοποιήσει το γυμναστήριο είτε για κριτικές στη Google και στα μέσα δικτύωσης, οι προσωπικές εμπειρίες, οι σκέψεις και οι αξιολογήσεις των μελών θα συμβάλλουν στην τελική επιλογή σου. Τα κριτήρια βέβαια του καθενός διαφέρουν, ωστόσο θα έχεις μία συνολική εικόνα, ειδικά αν πρόκειται να επενδύσεις σε ετήσιο πακέτο γυμναστηρίου.

  1. Κόστος

Η συνδρομή είναι πολύ βασικό κριτήριο επιλογής γυμναστηρίου, ειδικά αν πρόκειται να δεσμευτείς για ένα ολόκληρο έτος . Η τιμή ενός μηνιαίου προγράμματος, η εξάμηνη ή ετήσια συνδρομή είναι καθοριστικός παράγοντας που πρέπει να λάβεις υπόψη πριν γίνεις μέλος. Μην επιλέξεις με κλειστά μάτια το πιο φθηνό γυμναστήριο, αλλά βρες αυτό που τα προγράμματά του πραγματοποιούνται τις ώρες που σε βολεύουν, αυτό που η τοποθεσία του είναι κοντά σου και οι παροχές του σε ικανοποιούν. Διαφορετικά, θα έχεις «πετάξει» τα χρήματά σου.

  1. Προσωπικό

Σημαντικότερο από το κόστος και τον εξοπλισμό του γυμναστηρίου είναι το προσωπικό. Θέλεις να επιτύχεις τους στόχους σου χωρίς να τραυματιστείς και οι σωστοί επαγγελματίες είναι αυτοί που θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις. Διαφορετικά, μπορείς να γυμναστείς μόνος σου στο σπίτι ή σε εξωτερικό χώρο χωρίς να δαπανήσεις χρήματα για γυμναστήριο, ακολουθώντας online trainers.

 

  1. Μέλη

Ίσως να μην το έχεις σκεφτεί ως τώρα, αλλά τα συνοικιακά γυμναστήρια, αυτά που βρίσκονται δίπλα σου, ενδεχομένως να έχουν λιγότερο κόσμο και θα βρίσκεις ελεύθερα όργανα γυμναστικής και «θέση» στα ομαδικά προγράμματα. Τα μεγάλα γυμναστήρια με τις πολύ χαμηλές προσφορές είναι δελεαστικά, όμως στις ώρες αιχμής που ενδεχομένως να θες να τα επισκεφθείς να μην έχουν ελεύθερα μηχανήματα ή χώρο στα ομαδικά προγράμματα και να βρίσκεσαι εν τέλει περισσότερη ώρα σε αναμονή παρά να γυμνάζεσαι.

  1. Παροχές

Η οργάνωση, η καθαριότητα, ο εξοπλισμός, το ωράριο λειτουργίας και οι ανέσεις, αποτελούν παροχές που καλό είναι να ελέγξεις πως ικανοποιούν τις ανάγκες σου πριν εγγραφείς στο γυμναστήριο.

Τελευταία Άρθρα